القران الكريم

de term Raafidah.

Hoe de term Raafidah ontstond

Sinds de opstand van Zaid, werden de Shi'ah opgedeeld in Raafidah en Zaidiyyah, en toen hij (Zaid) gevraagd werd over Abu Bakr en 'Umar, smeekte hij genade over hen beide, een (groep) mensen verwierpen hem (rafadahu), en hij zei tegen hen, Jullie hebben mij verworpen (rafadtumoonee). Aldus werden zij 'ar-Raafidah' genoemd, vanwege hun verwerping van hem. En eenieder die hem niet verwierp van onder de Shi'ah, werd een 'Zaidiyy' genoemd vanwege hun toeschrijving aan hem.

door Shaykhul Islaam bin Taymiyyah rahiemehoellaa Minhaaj as-Sunnah an-Nabawiyyah

Het graf van Hussain Radia Allaahoe Anhoe

Vraag: De mensen uit Egypte beweren dat het hoofd van Husayn radi-Allaahu 'anhu bij hen is - en de mensen uit Irak hebben een masjid die zij de mashad (altaar) van Husayn noemen, en ik ken de authenticiteit daar niet van. Waar kan het graf van Husayn gevonden worden, volgens de meest juiste uitspraken van de geleerden?

Antwoord: Husayn radi Allaahu 'anhu werd vermoord in Irak in Muharram in het jaar 61H en zijn lichaam was in Irak begraven.

Wat de bewering betreft dat zijn hoofd verplaatst is naar Egypte en daar begraven, dan kennen wij daar geen basis voor - en voorzeker, enkele van de muhaqqiqeen (onderzoekers) van de mensen van kennis hebben dit verworpen.

Dat u hier niet van op de hoogte bent, doet u geen kwaad.

Wat voor u wettig gemaakt is - en andere dan u van de Moslims - is tevreden te zijn met hem en met de rest van de Metgezellen van de Profeet sallaah Allaahoe 'alayhi wa sallam - moge Allaah tevreden zijn met hen allen.

En bij Allaah is de tawfeeq. En moge de vrede en zegeningen met onze Profeet Muhammad zijn en met zijn familie en zijn Metgezellen.

Permanente Comité voor Onderzoek en Oordelen
Shaykh `Abdul-`Azeez Bin Baz rahiemehoellaa
Shaykh `Abdullah bin Ghudayaan
Shaykh `Abdullaah bin Qu`ood
Shaykh `Abdur-Razzaaq al-`Afeefee

Vraag 4 van fatwa no. 9123 pag. 100, Vol. 3 van de Fataawa van het Permanente Comité

0 reacties:

Een reactie posten